Bivoks kalenderlys

Når kalenderen siger 1. december, så står der en juledekoration med et kalenderlys klar i de fleste danske hjem. Det kalenderlys kan du med fordel lade være et bivokslys i år. Her på siden finder du en oversigt over bivoks kalenderlys med tallene 1-24 på.

Bivoks kalenderlys har en række fordele i forhold til almindelige kalenderlys lavet af stearin. Et bivokslys brænder langsommere og afbrænder ikke ligesom mange giftige stoffer som et stearinlys, hvorfor det giver en renere og bedre indendørs luft.

Udvalg af de bedste bivoks kalenderlys

Du kan også lave dit eget bivoks kalenderlys, hvis du alligevel vil have lidt kreativ DIY projekter ind i hjemmet i løbet af de kolde efterårsmåneder. Det fede ved bivoks er nemlig at det er nemt at arbejde med selv.

Der er flere måder at lave sit eget bivokslys på, man kan bruge bivoksplader eller man kan bruge bivoks granulat. Forskellen på de to, er den måde man lyset kommer til at se ud på.

Laver man et kalenderlys af bivoksplader, så bliver det mere rustikt at se på, men det er også både hurtigere og nemmere at lave et bivokslys på denne måde.

Laver man et kalenderlys af bivoksgranulat, så bliver det ligesom et rigtigt lys, da man skal smelte granulatet og dyppe væger i det, for til sidste at få et komplet bivoks kalenderlys. Det er en mere langsommelig proces, men til gengæld kan man få et rigtig flot lys.